Chung lagano do četvrtfinala, Isner izbacio Čilića

Masters u Miamiju

Chung lagano do četvrtfinala, Isner izbacio Čilića

Korejski teniser Hyeon Chung plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Miamiju nakon što je danas porazio Portugalca Joaoa Sousu sa laganih 2:0 u setovima.

Chung igra u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, a Sousu je pobijedio nakon samo 70 minuta tenisa.

U prvom setu je bio 6:4 za Koreanca, a u drugom 6:3. On će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Johna Isnera koji je u istom terminu iznenadio Hrvata Marina Čilića i pobijedio sa sa 2:0 u setovima.

Isner je prvi set dobio pobjedom u taj brejku, dok mu je u drugom setu trebao jedan brejk kako bi slavio sa 6:3 za 40 minuta igre. Marin je na ovaj način doživio novi neuspjeh čime je potvrdio promjenjivu formu ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi