Čilić i Del Potro sigurni, ispao Zverev

Indian Wells

Čilić i Del Potro sigurni, ispao Zverev

Edmir Škorić

U noći iza nas u Indian Wellsu odigrano je nekoliko susreta drugog kola.

Hrvatski teniser Marin Čilić izborio je treće kolo Indian Wellsa nakon što je pobijedio mađarskog tenisera Martona Fucsovicsa sa 7:5, 6:3.

U trećem kolu Čilić će igrati protiv Nijemca Philipa Kohlschreibera.

Iskusni Argentinac Juan Martin del Potro je bio bolji od De Minaura sa 6:2, 6:1, a njegov naredni rival je David Ferrer.

Miloš Raonić je sa 6:4, 6:4 bio bolji od Kanađanina Auger-Aliassimea, dok je neočekivano ispao talentovani Nijemac Alexander Zverev, kojeg je u tri seta pobijedio Portugalac Joao Sousa.

Sousa je dobio prvi set sa 7:5, u drugom je Zverev bio bolji, a u odlučujućem setu 85. igrač svijeta izbacuje četvrtog nositelja na turniru. Sousa se u trećem kolu bori protiv Raonića.

Kako je ispao i Novak Đoković, pa i Zverev, Roger Federer i Marin Čilić definitivno su trenutno najveći favoriti za osvajanje Indian Wellsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi