Čilić se namučio protiv Pospisila, Chung prepustio dva gejma Mmohu

Masters u Miamiju

Čilić se namučio protiv Pospisila, Chung prepustio dva gejma Mmohu

Korejski teniser Hyeon Chung i Hrvat Marin Čilić plasirali su se u osminu finala ATP Masters turnira u Miamiju nakon što su danas porazili Amerikanca Mmoha i Kanađanina Pospisila sa po 2:0 u setovima. 

Chung, koji je igrao polufinale ovogodišnjeg Australian Opena, prepustio je svom današnjem rivalu, inače 176. teniseru svijeta, samo dva gejma. Meč je trajao sat i četiri minute, a Chung je slavio sa dva puta po 6:1.

S druge strane, Marin je pobijedio Kanađanina Pospisila sa također 2:0, ali mnogo teže. U prvom setu viđen je samo jedan brejk, a napravio ga je Čilić u dvanaestom gejmu kada je i osvojio set sa 7:5. Gledatelji u nastavku meča nisu vidjeli brejk, pa se otišlo u trinaesti gejm gdje je Čilić bio siguran i slavio sa 7:4.

Marin u osmini finala čeka boljeg iz meča John Isner-Mikhail Youzhny, dok Chung već zna svog rivala, a to će biti Joao Sousa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi