Chung nastavio sa sjajnim igrama u Indian Wellsu

Korejac se plasirao u četvrtfinale

Chung nastavio sa sjajnim igrama u Indian Wellsu

Korejski teniser Hyeon Chung plasirao se u četvrtfinale prvog Mastersa u sezoni u Indian Wellsu nakon što je pobijedio Urugvajca Pabla Cuevasa sa 2:0 u setovima. 

Chung igra veoma dobro ove sedmice u pustinji Indian Wellsa i za sada je izgubio samo jedan set i to od Lajovića u prvom meču. Srbijanca je pobijedio sa 2:1, kasnije je bio bolji od Thomasa Berdycha sa 2:0, baš kao i protiv Cuevasa.

Korejac je meč riješio u svoju korist nakon 80 minuta, a po setovima je bilo 6:1 i 6:3.

Polufinalista ovogodišnjeg Australian Opena nema baš sreće sa žrijebom na Indian Wellsu jer će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Roger Federer-Jeremy Chardy. Podsjetimo, taj meč se igra nešto kasnije u toku noći.

Osim Chunga dalje su danas prošli Borna Čorić koji je slavio protiv Fritza i Nijemac Philipp Kohlschreiber koji je pobijedio Francuza Herberta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti