Čilić je opasno prijetio, ali nedovoljno da se ovakav Đoković zaustavi

Novak u polufinalu Mastersa u Parizu

Čilić je opasno prijetio, ali nedovoljno da se ovakav Đoković zaustavi

E. Škorić, foto: EPA

Novak Đoković i Marin Čilić sastali su se večeras u četvrfinalu pariškog Mastersa, a nakon borbe u tri seta pobjedu je odnio srbijanski teniser.

Novak je ušao kao favorit u duelu s Hrvatom kojeg je u prethodnih 17 međusobnih mečeva uspio da pobijedi čak 15 puta. I najzad je stigla i ta 16. pobjeda, novo polufinale i korak bliže je sada prvi reket sviejeta petoj tituli u Parizu.

Oba tenisera prilično su sigurno dobila svoja dva servis-gema, a prvu brejk loptu u petom gemu imao je Čilić, no Novak je uz dosta sreće i uz pomoć mreže uspio da spasi servis i da povede sa 3:2.

Onda je Novak imao tri brejk-lopte, nije nijednu uspio iskoristiti. Ni u naredna dva gema nije bilo promjena, a onda Marin uspijeva da u devetom gemu kod 40:30 natjera Đokovića na pogrešku i da dođe do brejka, pa na kraju i seta (6:4).

Novak ne koristi brejk šansu u drugom gemu drugog seta, a onda koristi jednu od tri ponuđene prilike u četvrtom gemu, stiže do 3:1, servira sigurno za 4:1, da bi u osmom gemu novim brejkom završio posao (6:2).

U trećem setu je Čilić imao 2:1 uz brejk, ali onda je očajno servirao i dopustio je Srbinu da se odmah vrati u meč. Uporni Novak se izborio za dvije brejk šanse u osmom gemu, uspio je jednu da iskoristi i da na kraju povede, pa i dobije meč.

U borbi za finale sastat će se sa boljim iz duela Kei Nishikori - Roger Federer, koji bi trebao da počne iza 22 sata.

Masters u Parizu, četvrtfinale:
Čilić - Đoković 6:4, 2:6, 3:6

Top Komentari

monitor
Šumeće tableteeeeeeeeeeeeeeeee!!! hahahahahha
6 1
vanja8
Novak igra bolestan na ovom Mastersu,ali i ovako prehladjen on je za sve klasa iznad... Svaka cast Nole,ravnog ti nema... Čestitke i Čiliću uradio si sve sto si mogao,ali jednostavno kad imas zid preko puta onda znas i sam da si izgubio
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi