Čilić: Najbolje dvije sedmice u mojoj karijeri

Hrvat poražen u finalu od Federera

Čilić: Najbolje dvije sedmice u mojoj karijeri

Endin Čaušević

Hrvatski teniser Marin Čilić nije uspio u finalu Australian Opena savladati Rogera Federera.

Švicarac je osvojio svoju čak 20. Grand Slam titulu u karijeri iako je Čilić pružio veoma dobar otpor. Ipak, na kraju je presudilo iskustvo Federera koji je u petom setu bez većih problema uspio da riješi pitanje pobjednika.

"Čestitam Rogeru na još jednom fantastičnom poduhvatu i želim ti sve najbolje u 2018. godini. Za mene je ovo bilo odlično putovanje do velikog putovanja. Najbolje dvije sedmice u karijere. Imao sam šansu, izborio sam se za peti set, ali Roger je igrao izuzetno", rekao je Čilić, te dodao:

"Početak nove godine bio je težak za mene i moj tim, ali eto nadam se da ćemo nekada biti u prilici da podignemo ovaj trofej. Nakon svega početak godine je ipak bio bolji nego što sam očekivao prije nekoliko sedmica".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi