Čilić siguran protiv Kohlschreibera
Sedmi teniser svijeta jedan je od favorita za osvajanje Mastersa u Parizu, mada će imati žestok duel ako dođe u četvrtfinale, pošto bi ga tamo mogao čekatI Đoković u slučaju da naš Džumhur ne priredi senzaciju

Masters u Parizu

Čilić siguran protiv Kohlschreibera

E. Škorić

U drugom kolu Mastersa u Parizu Marin Čilić je pobijedio Nijemca Philippa Kohschreibera sa 6:3, 6:4.

Hrvatski teniser bio je postavaljena za favorita u ovom duelu i on je to na kraju i opravdao, mada je bilo i za očekivati da se Nijemac nečče tek tako predati.

Međutim, kvalitet je evidentno bio na strani sedmog tenisera svijeta, koji je došao do plasmana u osminu finala Masters turnira iz serije 1000.

Prvi set je prelomio brejkom u šestom gemu, da bi u drugom stigao do dva brejka na startu, poveo je s 4:0, no dopustio je njemačkom teniseru da se vrati u meč, ali sa samo jednim brejkom Philipp nije mogao ništa više od časnog poraza.

Čilićev naredni rival bit će bolji iz duela Bautista - Dimitrov, a u slučaju da prođe u četvrtfinale, tamo ga čekaju ili Novak Đoković ili naš Damir Džumhur.

Masters u Parizu, 2. kolo:
Čilić - Kohlschreiber 6:3, 6:4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi