Čilić rutinski sa Harrisonom
Foto: EPA

Siguran start

Čilić rutinski sa Harrisonom

Hrvatski teniser Marin Čilić savladao je u 2. kolu Indian Wellsa domaćeg igrača Ryana Harrisona sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3).

Čilić je prvi set prelomio brejkom pri rezultatu 4:4, a u drugom je u ranijoj fazi oduzeo servis protivniku, tačnije kod rezultata 2:2, da bi potom rutinski priveo meč kraju.

U narednoj rundi takmičenja snage će odmjeriti sa Argentincem Leonardom Mayerom koji je bio bolji od srbijanskog tenisera Viktora Troickog (7:5, 6:3).

Čilić i Mayer do sada su se sastajali dva puta, a u oba navrata slavio je Hrvat.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti pobjede Berdycha nad Del Potrom (7:6, 6:2), Ramosa nad Kyrgiosom (7:6, 7:5), te trijumfe Murraya protiv Granollers-Pujola (6:4, 7:6) i Wawrinke protiv Marchenka (6:3, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti