Uspješan početak turnira u Riju za Marina Čilića

U prvom kolu lagano savladao Carlosa Berlocqa

Uspješan početak turnira u Riju za Marina Čilića

Treći teniser svijeta Marin Čilić je odlično počeo svoj nastup na ATP turniru u Rio de Janeiru pošto je bez problema savladao Argentinca Carlosa Berlocqa u prvom kolu rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Ipak, Čilić, inače prvi nositelj tunira, je uspio prvi put oduzeti servis svom protivniku tek u osmom gemu prvog seta kada je poveo sa 5:3. Taj brejk se, međutim, pokazao dovoljnim da riješi prvi set u svoju korist pošto je u narednom odbranio svoj servis za vodstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu je Čilić imao nešto lakši posao, pošto je sa dva brejka, u 3. i 7. gemu, riješio ovaj dio igre u svoju korist i slavio trijumf.

Marin Čilić će u drugom kolu turnira u Rio de Janeiru odmjeriti snage sa uspješnijim iz duela Monfils - Zeballos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi