Clijsters: Đoković može prestići Federera po broju Grand Slam titula

Proslavljena belgijska teniserka

Clijsters: Đoković može prestići Federera po broju Grand Slam titula

Proslavljena belgijska teniserka Kim Clijsters smatra kako Novak Đoković može prestići rekord Rogera Federera po broju osvojenih Grand Slam titula.

Podsjetimo, srbijanski teniser i prvi reket svijeta osvojio je tri uzastopne Grand Slam titule i sada ih ima ukupno 15 što je pet manje od Federera.

Ipak, Clijsters smatra da on do kraja karijere može prestići legendarnog Rogera.

"Definitivno smatram da Novak može oboriti Rogerov rekord po broju Grand Slam titula. Bit će zanimljivo vidjeti kako namjerava održavati ovako dobru formu. On zna kako je kada si najbolji, bilo je samo pitanje vremena kada će to pronaći ponovo. U nekim trenucima je bio frustriran, ali to samo pokazuje koliko je motivisan da se vrati na raniji nivo", rekla je Belgijanka.

Ona je također pohvalila rad Novaka i njegovog tima.

"Ovo je sjajno dostignuće za njega i njegov tim. Učinio je da sve izgleda bez napora i lako, ali iza svega stoji vrlo naporan rad. Količina fokusa i discipline koju unosi da bi bio na ovom nivou mora da bude ekstremno visoka", rekla je ona.

Inače, Clijsters je tokom karijere osvojila četiri Grand Slam titule i svojevremeno je bila prva teniserka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi