Nadal: Ovakvog Đokovića je zaista teško pobijediti i kada igrate najbolji tenis

Čestitao mu na tituli na Australian Openu

Nadal: Ovakvog Đokovića je zaista teško pobijediti i kada igrate najbolji tenis

Novak Đoković je danas neočekivano lako savladao Rafaela Nadala u velikom finalu Australian Opena.

Srbijanski teniser je trijumfovao sa 3:0 u setovima i apsolutno je zasluženo stigao do svog sedmog naslova na ovom Grand Slamu u karijeru.

Nakon poraza, Nadal nije krio razočarenje svojim nešto lošijim izdanjem, ali je priznao da bi bilo teško savladati ovako raspoloženog Đokovića čak i da je odigrao svoj najbolji tenis.

"On je zaista igrao fantastično, a kada je na tom nivou - onda je potrebno da uraditi nešto dodatno da biste ga pobijedili. Da budem iskren, danas to nisam uradio. Čak i da sam bio na 100%, nisam siguran da li bih ga pobijedio. U svakom slučaju bih pružio bolji otpor", rekao je Nadal, koji je potom nastavio:

"Ne mogu biti tužan jer sam igrao protiv igrača koji je danas bio bolji od mene. Potrebno mi je vrijeme i više sedmica kao što je bila ova. Potrebni su mi mečevi, ali sigurno neću igrati kao lud. Ipak, u godinama sam".

Podsjetimo, Rafael Nadal je u finalu izgubio od Novaka Đokovića sa 6:3, 6:2 i 6:3 a meč je trajao svega nešto više od dva sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi