Clijsters izgubila i svoj drugi povratnički meč

Uspješnija je bila Conta

Clijsters izgubila i svoj drugi povratnički meč

Admin Čaušević

Belgijanka Kim Clijsters je izgubila i svoj drugi povratnički meč nakon odluke da ponovo zaigra tenis nakon pauze od skoro osam godina. 

Clijsters je na tuniru u Monterreyu igrala svoj drugi meč nakon US Opena 2012. godine te je izgubila od britanske teniserke Johanne Konte sa 6:3:7:5.

Britanka je bila sigurna na svoj servis, a do breakova u prvom setu stigla je u sedmom i devetom gameu za 6:3.

U drugom game Clijsters je igrala vrlo dobro, ali nije uspjela doći do breaka. Ključan je bio 12. game kada Kante dolazi do break te ujedno i meč lopti koristi ih za 7:5 i pobjedu od 2:0 u setovima.

"Osjetila sam da su neke stvari bile bolje, dok u nekim stvarima još treba napredovati, zato je dobro igrati mečeve. Danas sam puno bolje servirala nego u Dubaiju", rekla je 36-godišnja Belgijanka.

Top Komentari

BobPaisley
...baba uhvati se serpe i kutlace,tvoje vrijeme je proslo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi