Odgođen povratak Kim Clijsters

Nećemo je gledati do marta

Odgođen povratak Kim Clijsters

Proslavljena belgijska teniserka Kim Clijsters vratiti će se na teniske terene u 2020. godini, ali taj povratak ipak će biti malo odgođen.

Ona je trebala zaigrati već u januaru na Australian Openu, ali zbog problema sa povredom koljena odlučila je da sačeka do marta kada je u pitanju njen povratak nakon višegodišnjeg odsustva.

Inače, Clijsters se od tenisa opraštala dva puta. Prvi put je to učinila 2007. godine kada je imala samo 23 i to zbog problema sa povredom kuka, a drugi put 2012. kada je također bila mlada i imala svega 28.

Tokom ta dva prekida rodila je troje djece, a danas, sedam godina nakon drugog oproštaja, planira veliki povratak na teren. Obzirom da neće igrati do marta, očekuje se da bi joj povratnički turnir trebao biti Masters u Indian Wellsu.

Inače, radi se o teniserki koja je tokom karijere osvojila čak 41 titulu, od čega su četiri one s Grand Slama. Bila je i prva teniserka svijeta, a uspješna je bila i u duble konkurenciji gdje ima dvije titule na Grand Slamu.

Za svoja postignuća 2017. godine uvrštena je u Tenisku kuću slavnih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti