Kim Clijsters se vratila nakon skoro osam godina i sve oduševila igrom

Izgubila je, ali...

Kim Clijsters se vratila nakon skoro osam godina i sve oduševila igrom

Edmir Škorić

Legendarna Belgijanka Kim Clijsters zaigrala je tenis nakon osam godina.

Clijsters je zbog povrede propustila povratak tenisu tijekom Australian Opena, ali je bila spremna za Dubai.

Ipak, već na samom startu turnira doživjela je poraz, pa je očigledno da će joj biti potrebno neko vrijeme da se primakne staroj formi. Mada, svi oni koji su gledali današnji meč oduševljeni su njezinom igrom.

Nju je sa 6:2, 7:6 pobijedila Španjolka Garbine Muguruza, inače deveta nositeljica na turniru iz serije 500, dok je Belgijanka uz specijalnu pozivnicu zaigrala na turniru. Igrala je zaista vrhunski tenis i malo ko bi rekao da skoro osam godina nije bila aktivna igračica.

Dalje su prošle i Čehinja Vondrousova koja je sa 6:3, 6:2 pobijedila Sevastovu, dok je Jabeur u tri seta bila bolja od Riske, a Mertens sa 6:3, 6:0 od Kineskinje Wang, dok je Strycova sa 7:6, 2:6 i 6:4 eliminisala Anisimovu.

Top Komentari

kiklop
Nekada najjaci forhend svijeta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi