Copil opet protiv bh. tenisera, Federer napada prvo mjesto

ATP Rotterdam

Copil opet protiv bh. tenisera, Federer napada prvo mjesto

E. Škorić

Počinje jak turnir u Rotterdamu, a glavni favorit je švicarski teniser Roger Federer.

Federer se želi vratiti na prvo mjesto ATP liste, a za to mu je potrebno najmanje polufinale u Rotterdamu, tako da će Švicarac biti vjerovatno jako motivisan.

U prvom kolu igra protiv 121. igrača svijeta Rubena Bemelmansa. Ukoliko prođe dalje, a vjerovatno i hoće, Federer će igrait protiv Kačanova ili Kohlshreibera, dok ga u četvrtfinalu možda čeka Stan Wawrinka. Po nekim procjemama, polufinale bi mogli da igraju Federer i Alexander Zverev ukoliko bi favoriti slavili u tom dijelu žrijeba.

U drugoj polovini žrijeba Grigor Dimitorv je prvi favorit za finale. Naš Damir Džumhur igra protiv Mariusa Copila, Rumuna koji je jučer poražen u finalu ATP turnira u Sofiji od našeg Mirze Bašića.

Radi se o turniru iz serije 500 i nagradni fond je 1.996.245 eura.

Ukoliko prođe prvu prepreku, Džumhur bi u osmini finala igrao protiv Pouillea ili Rubljeva, a u četvrtfinalu protiv najvjerovatnije protiv Krajinovića ili Dimitrova, ovisno kako će proći taj "zamišljeni" duel u osmini finala.

Federer je prvi nositelj na turniru, Dimitrov drugi, a Zverev treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi