Dobar žrijeb za Džumhura u Rotterdamu

U prvom kolu protiv 93. igrača svijeta

Dobar žrijeb za Džumhura u Rotterdamu

Damir Džumhur je imao sreće kada je u pitanju žrijeb za veoma jak turnir u Rotterdamu iz serije 500.

Na ovom turniru će prvi nosilac biti drugi reket svijeta Roger Federer koji će pokušati da se domogne prve pozicije na ATP listi. Roger je u prvom kolu slobodan, a u drugom će igrati prtiv boljeg iz meča Philipp Kohlschreiber-Karen Khachanov.

Srećom po Damira, on je u potpuno drugom dijelu žrijeba, a prvi protivnik će mu biti Rumun Marius Copil koji je 93. teniser svijeta. Damir će biti veliki favorit u ovom meču, a ako prođe dalje očekuje ga duel protiv boljeg iz susreta Lucas Pouille-Andrey Rublev što ne bi bila nemoguća misija obzirom da nijedan od njih dvojice nije u zavidnoj formi.

Osim Rogera Federera, na ovom turniru će učestvovati još mnogo tenisera iz samog vrha ATP liste, a među njima će biti Stan Wawrinka, Alexandr Zverev, Jo-Wilfried Tsonga, Thomas Berdych, Grigor Dimitrov itd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi