Damir Džumhur danas protiv Richarda Gasqueta u četvrtfinalu Montpelliera

Težak ispit za bh. tenisera

Damir Džumhur danas protiv Richarda Gasqueta u četvrtfinalu Montpelliera

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će imati veoma težak ispit protiv Francuza Richarda Gasqueta u četvrtfinalu ATP turnira u Montpellieru. 

Damir je jučer u svom prvom meču na ovom turniru porazio Belgijanca Rubena Bemelmansa sa 2:0 u setovima, ali danas će imati puno teži zadatak protiv domaćeg tenisera.

Zanimljivo, iako su obojica već dugo na ATP Touru, do sada nisu odigrali nijedan međusobni susret, pa će ovo biti prva prilika za obojicu da otrkiju mane i vrline protivnika.

Gasquet je svojevremeno bio sedmi treniser svijeta (na ljeto 2007. godine), a tokom karijere je osvojio 14 ATP titula. On je trenutno 33. teniser svijeta, odnosno tri pozicije je slabiji od našeg Damira.

Zanimljivo, Džumhur se jučerašnjim trijumfom protiv belgijskog tenisera popeo za jednu poziciju na ATP listi i sada zauzima 29. mjesto, a ukoliko danas porazi Gasqueta popet će se i na 28. mjesto koje bi dijelo sa Gillesom Mullerom. Doduše, Muller danas igra meč četvrtfinala na ATP turniru u Sofiji.

Današnji susret između Džumhura i Gasqueta planiran je za 15.30 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi