Ćorić i Dimitrov igrat će u Austriji unatoč koroni?

Na turniru u organizaciji Dominica Thiema

Ćorić i Dimitrov igrat će u Austriji unatoč koroni?

Borna Ćorić, Viktor Troicku i Grigor Dimitrov zasad su jedini zaraženi tenisači koji su sudjelovali na beogradskom i zadarskom Adria Touru.

Većina ostalih tenisača, iako negativna na testu, odlučila je staviti se u 14-dnevno samoizolaciju. To se odnosi na Zvereva, Čilića i Rubleva.

Istovremeno, Dominic Thiem i treći put je bio negativan na testu za novi koronavirus, a to je važno jer je bio prisutan na beogradskom eventu. Osim toga, organizator je serije turnira u Austriji, tzv. Thiem's 7, na kojoj su od 7. do 11. jula prisutni trebali biti i Ćorić te Dimitrov.

Povodom najnovijih događaja, direkcija tog egzibicijskog turnira koji bi se trebao održati u Kitzbühelu, izdala je priopćenje.

"Ako Dimitrov i Ćorić budu imali negativan rezultat testiranja nakon 14 dana kućne izolacije, rado ćemo ih primiti u Kitzbühelu. Njihov menadžment će odlučiti hoće li igrati u danima koji slijede", navodi se. Svi sudionici turnira morat će prethodno biti testirati, a mečevima će smjeti prisustvovati maksimalno 500 gledatelja po sesiji, odgovarajuće razmaknuti.

[twitter]https://twitter.com/97InThe5th/status/1275079693700444164[/twitter]

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi