Ćorić nemoćan protiv Raonića

ATP Delray Beach

Ćorić nemoćan protiv Raonića

M. Šljivak

Četiri meča osmine finala ATP turnira u američkom Delray Beachu odigrana su sinoć, a najzanimljiviji duel igrali su prvi nosioc Miloš Raonić i hrvatski teniser Borna Ćorić. Na kraju je očekivano Raonić slavio pobjedu i to sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6.

Nije kanadski teniser imao previše problema protiv mladog Hrvata. Iako se očekivao njegov veći otpor, na kraju je samo u drugom setu i uspio da dobro zaprijeti, ali je u tie-breaku Raonić stigao do osvajanja drugog seta sa 7:6. Prvi je dobio lagano a 6:3 i prošao je u četvrtfinale.

Tamo ga čeka Britanac Kyle Edmund. On je sa 2:1 po setovima pobijedio Yen-Hsun Lua, te je osigurao plasman dalje.

Pored ovog dvojca dalje idu i domaći teniseri Jack Sock i Steve Johnson. Obojica su lagano došla do prolaza dalje. Sock je s 2:0 (6:4, 6:1) pobijedio Španca Garciju-Lopeza, dok je Johnson identičnim rezultatom po setovima pobijedio Japanca Nishioku.

ATP Delray Beach, 2. kolo:

Edmund - Lu 2:1 (6:3, 3:6, 6:2)

Sock - Garcia Lopez 2:0 (6:4, 6:1)

Johnson - Nishioka 2:0 (6:4, 6:1)

Raonić - Ćorić 2:0 (6:3, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi