Ćorić preko Andersona do vjerovatnog duela sa Federerom

Hrvat u polufinalu Indian Wellsa

Ćorić preko Andersona do vjerovatnog duela sa Federerom

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u polufinale Indian Wellsa nakon što je pobijedio Kevina Andersona rezultatom 2:1 u setovima.

Anderson je odlično ušao u meč. Potpuno je razbio Ćorića u prvom setu i lagano je za 31 minut završio posao u ovom dijelu igre za 6:2 i vodsvo od 1:0 u setovima.

Međutim, mladi hrvatski teniser se nije predao. Već u prvom gemu drugog seta oduzima servis Južnoafrikancu, uspješno ga čuva do samog kraja i osvaja drugi set sa 6:4 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Velika borba viđena je u odlučujućem setu. Anderson je u šestom gemu oduzeo servis Ćoriću, došao je do 4:2, ali zatim katastrofalno odigrava gem na svoj srervis. Ćorić to koristi, vraća break i dolazi do izjednačenja rezultata na 4:4.

Obojica tenisera su nakon toga bila sigurna na svoj servis, pa je pobjednika odlučivao tie-break. Tamo se bolje snašao Ćorić, koji je slavio sa 7:3 i došao do velike pobjede.

Borna Ćorić će za plasman u finale igrati sa pobjednikom duela Roger Federer - Hyeon Chung.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi