Čudesni Kačanov šokirao sve: Rus razbio Novaka u finalu Pariza!
Mladi Rus je u potpunosti nadigrao Novaka Đokovića i došao je do četvrte titule u profesionalnoj karijeri (Foto: EPA)

Sjajna igra ruskog tenisera

Čudesni Kačanov šokirao sve: Rus razbio Novaka u finalu Pariza!

M. Šljivak

Rus Karen Kačanov osvojio je ATP turnir u Parizu.

Mladi teniser je u finalu šokirao prvog igrača svijeta Novaka Đokovića i pobijedio ga je sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:4.

Đoković je odlično ušao u meč. Napravio je break u četvrtom gemu i došao je do vodstva od 3:1, te se činilo kako će srpski teniser lagano da riješi ovaj set u svoju korist.

Međutim, tad Kačanov počinje igrati čudesan tenis. Posebno se to odnosi na defanzivu, pa je odmah u narednom gemu vratio break, a zatim je Đokoviću oduzeo servis u 11. gemu. Sigurnom servom potvrdio je break i osvojio je prvi set sa 7:5.

Nastavio je Rus sa sjajnom igrom i u drugom setu. Đoković je djelovao jako umorno i to je Kačanov maksimalno iskoristio, te je u trećem gemu napravio break kojeg je potom i potvrdio.

Mučio se Novak dosta i sa servisom, ali je nekako uspijevao da zadrži nadu i da ostane u drugom setu, iako je u nekoliko navrata njegova igra bila blizu potpunog raspada.

Ipak, Kačanov je do kraja jako miran i staložen. Lagano je završio posao, osvojio je drugi set sa 6:4 i došao do velike pobjede u Parizu.

ATP Pariz, finale:

Kačanov - Đoković 2:0 (7:5, 6:4)

Top Komentari

Mr.Balboa
E tvoj djole je danas dobio za svoje bahato ponasanje!Mr.pills hahaha!!!
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi