Đoković ponovo bolji od Federera, na putu do nove titule u Parizu ostao još samo Kačanov
Đoković se od ponedjeljka vraća na prvo mjesto, a kako igra, samo nebo je granica...

Sjajni Novak

Đoković ponovo bolji od Federera, na putu do nove titule u Parizu ostao još samo Kačanov

E. Škorić

Novak Đoković je bio bolji od Rogera Federera u polufinalu Mastersa u Parizu.

Već neko vrijeme je Novak 'onaj stari', a dobru formu potvrdio je ili pokazao i u polufinalu u duelu sa vječnim rivalom Rogerom Federerom. Švicarac je također igrao sjajno, ali na kraju je u finale mogao samo jedan.

Iako je bilo "bezbroj" brejk šansi u prvom setu, nijedan od igrača nije uspio da oduzme prednost servisa svom rivalu, pa se pobjednik prvog seta odlučivao u taj-brejku.

Iako je Švicarac imao set loptu, na kraju je Đoković poveo sa 1:0. Na početku drugog seta nekoliko brejk prilika, a Federer u 12. gemu stiže do druge set lopte, ovaj put ju koristi na servis Novaka i odvodi meč u treći set.

Još jedan iscrpljujući set, nije bilo brejkova, u taj-brejku je Đoković lako došao do pobjede i novog finala.

Njegov naredni rival, posljednji ove godine na Mastersu u Parizu bit će Rus Karen Kačanov, koji je ranije pobijedio Dominica Thiema.

Ovo je bio 47. duel Rogera i Novaka, te 25. pobjeda srbijanskog tenisera, koji je dobio posljedna četiri okršaja.

Masters u Parizu, polufinale:
Đoković - Federer 7:6, 5:7, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi