Da može, Đoković bi u potpunosti promijenio pravila u Grand Slam mečevima

Želi da se igra na dva dobijena seta

Da može, Đoković bi u potpunosti promijenio pravila u Grand Slam mečevima

E. Škorić

Srpski teniser Novak Đoković smatra da bi se Grand Slam mečevi trebali igrati na dva dobijena seta.

Đoković je nedavno stigao do četvrtog naslova na Wimbledonu, a pred US Open koji počinje krajem avgusta on je istakao da bi mečevi na GS turnirima trebalo da se igraju na dva dobijena seta.

"Čuo sam da je Roger govorio da je dobro igrati na tri seta, ali ja sam protiv toga. Ja bih čak i na Grand Slam turnirima igrao na dva seta. Ovoj novoj generaciji navijača je teško dugo držati pažnju, žele da se stvari brzo dešavaju", rekao je Đoković, pa je dodao:

"Bilo bi dobro za igrače da privuku mladu publiku, da mečevi budu kraći i dinamičniji. Da, i izbacio bih sat koji pokazuje vrijeme između poena, dovoljno je vremena i ne dopada mi se jednostavno".

Novak trenutno nastupa na ATP turniru u Cincinnatiju i u prvom kolu je savladao Adriena Mannarina.

Top Komentari

Bosnian King
Najbolje na jedan set. Nemoras ni trcat.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti