Đoković: Iza sebe sam imao tešku noć, ali uz pomoć doktora i Boga sam to prebrodio

Srbijanski teniser nakon pobjede

Đoković: Iza sebe sam imao tešku noć, ali uz pomoć doktora i Boga sam to prebrodio

Srbijanski teniser Novak Đoković sinoć je u okviru Masters Turnira u Cincinnatiju porazio Francuza Adriana Mannarina i na taj način se plasirao u osminu finala.

Meč je za Novaka bio mnogo teži nego što se očekivalo. Izgubio je prvi set sa 6:4, a da bi kasnije slavio sa 6:2 i 6:1 te prošao dalje. Nakon meča Đoković je rekao da je iza sebe imao tešku noć i da se nije osjećao dobro u prvom i prvoj polovini drugog seta.

"Nisam se osjećao dobro tokom prvog i prve polovine drugog seta. Iza sebe sam imao tešku noć, ali uz pomoć doktora i Boga uspio sam da pređem ovu prepreku. Mannarino je igrao dobro tokom prvog seta, ali ja nisam bio na svom nivou. Teško sam se kretao i imao sam dosta neiznuđenih grešaka. U drugom dijelu meča bilo je mnogo bolje, pa ću to pokušati da prenesem u naredni krug", rekao je Đoković.

Inače, popularni Nole će u osmini finala imati vrlo težak zadatak jer će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi