Džumhur krenuo sporo, pa razbio protivnika
Foto - EPA

Bh. teniser u glavnim žrijebu Marseillea

Džumhur krenuo sporo, pa razbio protivnika

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u glavni žrijeb ATP turnira u Marseilleu.

Džumhur je u finalu kvalifikacija danas lagano pobijedio 169. igrača svijeta, Belgijanca Zizoua Bergsa s 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Naš teniser je nešto sporije ušao u ovaj set. Izgubio je servis već na otvaranju meča, a zatim Belgijanac bez izgubljenog poena potvrđuje gem.

Međutim, Damir u ostatku seta igra odlično i preokreće ga u svoju korist. Vezao je dva breaka zaredom, a zatim je iskoristio treću set loptu za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Mnogo lakše se bh. teniser obračunao s rivalom u drugom setu. Potpuno je razbio Bergsa, dobio je drugi set sa 6:2 i otišao je u glavni žrijeb.

ATP Marseille, kvalifikacije:

Džumhur - Bergs 2:0 (6:3, 6:2)

Top Komentari

pjanke.sa
Bravo Damire samo naprijed!
4 0
denimen9
Bravo Dzumi majstore...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi