Džumhur poražen od Krajinovića, ali iz Montpelliera nosi solidne bodove i dosta samopouzdanja

ATP 250

Džumhur poražen od Krajinovića, ali iz Montpelliera nosi solidne bodove i dosta samopouzdanja

H. Zilić

U četvrtini finala ATP turnira u Montpellier Damir Džumhur je poražen od Filipa Krajinovića sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Prvi set ponudio je dosta borbe, odličnog tenisa, a presudio je trenutak kod rezultata 6:5 za Krajinovića. Džumhur je odigrao nekoliko loših poteza na svoj servis što teniser iz Srbije koristi, pravi brejk i prvi set je dobio sa 7:5.

U drugom setu slična igra do rezultata 3:2 za Krajinovića, kada Džumhur ponovo pravi nekoliko grešaka na svom servisu i Krajinović to koristi uzima brejk za 4:2. Do kraja seta sačuvao je stečenu prednost za i konačnih 2:0

Bez obzira na poraz Džumhur iz Montpelliera nosi 33 boda i napredovat će na ATP listi, a nakon dugo vremena igrao je turnr na kojem je vezao četiri trijumfa računajući kvalifikacije i glavni žrijeb, što svakako može biti ogroman plus na sampouzdanje pred naredne turnire.

Top Komentari

Erikdier21
Dva Srbina se sastala, svoji su nek se mlate kako hoce
7 2
burazengija
Smece od covjeka a igrača da ne pričam...
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi