Džumhur preko Gulbisa do glavnog žrijeba ATP-a u Montpellieru

Slavio 2:0

Džumhur preko Gulbisa do glavnog žrijeba ATP-a u Montpellieru

Adnan Beganović

Najbolji bosankskohercegovački teniser Damir Džumhur igrat će na ATP turniru iz serije 250 u Montpellieru čiji nagradni fond je oko 550.000 eura.

Damir Džumhur uspješno je prošao kvalifikacije ATP turnira u Montpellieru. Naime, nakon što je juče u 1. kolu kvalifikacija savladao Zizoua Bergsa, u finalu kvalifikacija je bio bolji od Enerstsa Gulbisa.

Bosanskohercegovački teniser je slavio 2:0 s tim što je prvi set otišao u trinaestu igru u kojoj se Džumhur mnogo bolje snašao.

U četvrtom gemu drugog seta Džumhur je napravio break koji je potvrdio u osmom za 6:2 i plasman u glavnu fazu turnira.

Na kraju dodajmo da je ATP danas objavio rang listu na kojoj se Džumhur nalazi na 152. mjestu, što je za devet mjesta bolje u odnosu na prošlu objavljenu listu najboljih tenisera na svijetu.

ATP Montpellier, finale kvalifikacija:

Džumhur - Gulbis 2:0 (7:6, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi