Džumhuru je tačno 60 minuta bilo dovoljno da "pomete" Japanca s terena

Plasirao se u osminu finala

Džumhuru je tačno 60 minuta bilo dovoljno da "pomete" Japanca s terena

E. Ganibegović

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur rano jutros po našem vremenu odigrao je meč šesnaestine finala ATP Challengera u Yokohami i savladao domaćeg tenisera za plasman u narednu fazu.

U okviru šesnaestine finala ATP Challengera u Yokohami naš Damir Džumhur s 2:0 je savladao Ryotu Tanumu, po setovima je bilo 6:3 i 6:1.

Japanac je Sarajliji nešto veći otpor pružio u prvom setu kada je Džumhur napravio brejk kod vodstva 4:3 i onda rutinski priveo set kraju.

Samo jedan igrač je postojao na terenu u drugom setu, a to je Džumhur. Napravio je tri brejka i lagano završio meč.

Tanuma je inače na ovaj turnir stigao kroz kvalifikacije, a radi se od 612. igraču svijeta, pa je Damir svakako bio veliki favorit protiv njega, a na kraju je meč završen za tačno 60 minuta.

Džumhur, koji je četvrti nosioc turnira, u osmini finala sastat će se s još jednim kvalifikantom, a to će biti bolji iz duela Trotter (653., Japan) - Mridha (597., Švedska), te će svakako Sarajlija biti veliki favorit i u tom duelu.

Oglasi

ATP Challenger, Yokohama, 1/16 finala:

Damir Džumhur - Ryota Tanuma 2:0 (6:3, 6:1)

Raskid s Barbarom Šegetin?

Sve više se špekuliše o tome da bh. teniser Damir Džumhur i hrvatska manekenka Barbara Šegetin više nisu zajedno.

Damir i Barbara su bili veoma aktivni na društvenim mrežama uz zajedničke fotografije, prošle godine su dobili i sina, te kupili stan u Beogradu.

Ljubav je cvjetala, očekivalo se i glamurozno vjenčanje, no čini se da od toga neće ništa biti neće.

Barbara je objavila zanimljiv story na Instagramu uz opis “Kada me pitaju zašto sam sama“. Mnogi su to shvatili kao jasnu potvrdu da je ljubav 'pukla'.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi