Ovo se nikada nije desilo u historiji, ali sada je vrijeme: Zasluge idu Džumhuru i Fatiću

Historijski dan za bh. tenis

Ovo se nikada nije desilo u historiji, ali sada je vrijeme: Zasluge idu Džumhuru i Fatiću

H. Zilić

Veliki dan, a slobodno možemo reći i historijski za bh. tenis.

Naša država će po prvi put od nezavinsosti u finalu jednog ATP turnira iz Challanger serije imati dvojicu tenisera u finalu.

U sutrašnjem finalu na turniru u rumunjskom Sibiu snage će odmjeriti Damir Džumhur i Nerman Fatić.

Džumhur je u polufinalu savladao domaćeg tenisera Ionelu nakon preokreta sa 2:1. Prvi set Damir je izgubio sa 0:6, a onda se probudio, naredna dva dobio sa 7:6 i 6:3 i izborio finale.

Nerman Fatić je u polufinalu bio bolji od Argentinca Corie koji je 71. teniser svijeta i tako napravio malo iznenađenje. Fatić je također izgubio prvi set sa 6:4, a ond također preokret u naredna dva koja je dobio sa 4:6 i 3:6 za konačnih 1:2.

Ovim pobjedama i Damir i Nerman su ostvarili napredak na ATP live listi, gdje je Džumhur sada 166. teniser svijeta, dok je Fatić došao do rankinga kariejre i trenutno je na 213. mjestu.

Ako Džumhur osvoji sutra turnir doće do 152. pozicije, a Fatić bi u slučaju trijumfa mogao zauzimati oko 180. pozicije na ATP listi što bi otvorilo priliku da se bori i za plasman u kvalifikacije Grand slam turnira.

Nakon sjanog nastupa u Davis Cupu naši momci su nastavili sa odličnim igrama i na turnirima.

Do kraja sezone bit će još turnira, posebno iz Challanger serije, a ako nastave s ovakvom formom očekuje ih novi napredak na ATP listi.

Džumhura bi uskoro mogli gledati ponovo u TOP 100 tenisera današnjice.

Top Komentari

axel42
Hahahah, Challanger, nemojte pretjerivati!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi