Džumhur nakon preokreta došao do četvrtfinala Challengera u Yokohami

Sjajna igra

Džumhur nakon preokreta došao do četvrtfinala Challengera u Yokohami

E. Oštraković

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, ostvario je novu pobjedu i prošao i četvrtfinale Challengera u Yokohami.

Protivnik nažeg Damira Džumhura bio je 653. nosilac na ATP listi, Trotter, a Damir je ostvario pobjedu sa 2:1 u setovima.

Prvi set nije dobro odigrao teniser iz Bosne i Hercegovine, te je nakon nešto manje od sat vremena izgubio sa 7:5.

Ipak sjajna igra u drugom i trećem setu omogućila mu je preokret i pobjedu, a oba naredna seta dobio je sa po 6:4.

Duel je trajao ukupno dva sata i dvadeset minuta, a domaći takmičar James Trotter nije uspio iznenaditi 179. tenisera svijeta.

U četvrtfinalu Džumhura čeka duel protiv još jednog Japanca, a riječ je o Shoi Shimaburkui koji je 331 teniser svijeta.

Oglasi

Džumhuru je tačno 60 minuta bilo dovoljno da "pomete" Japanca s terena

U okviru šesnaestine finala ATP Challengera u Yokohami naš Damir Džumhur s 2:0 je savladao Ryotu Tanumu, po setovima je bilo 6:3 i 6:1.

Japanac je Sarajliji nešto veći otpor pružio u prvom setu kada je Džumhur napravio brejk kod vodstva 4:3 i onda rutinski priveo set kraju.

Samo jedan igrač je postojao na terenu u drugom setu, a to je Džumhur. Napravio je tri brejka i lagano završio meč.

Tanuma je inače na ovaj turnir stigao kroz kvalifikacije, a radi se od 612. igraču svijeta, pa je Damir svakako bio veliki favorit protiv njega, a na kraju je meč završen za tačno 60 minuta.

Džumhur, koji je četvrti nosioc turnira, u osmini finala sastat će se s još jednim kvalifikantom, a to će biti bolji iz duela Trotter (653., Japan) - Mridha (597., Švedska), te će svakako Sarajlija biti veliki favorit i u tom duelu.

Top Komentari

Lianessa
Dobrodošli na najbolji seks dating site - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti