Džumhur bez plasmana u glavni žrijeb turnira u Umagu
FOTO: Guliverimage

Poraz u finalu kvalifikacija

Džumhur bez plasmana u glavni žrijeb turnira u Umagu

Haris Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur ostao je bez plasmana u glavni žrijeb ATP turnira u Umagu iz serije 250 koji se prema tradiciji igra krajem mjeseca jula već tri decenije.

Damir je odigrao sjajan meč kvalifikacija jučer i eliminisao prvog nositelja Tabila sa 2:1 po setovima 6:4, 4:6 7:6.

Međutim, danas totalni pad u igri.

Džumhur je odigrao skroman meč protiv austijrskog tenisera Misolića.

Austrijanac je slavio sa 2.0, po setovima 6:4, 6:3.

Naš teniser je propustio priliku da uđe u glavni žrijeb jednog ATP turnira što bi donijelo i određene bodove na ATP listi.

Međutim, DŽumhur se može još nadati da će sreća biti na njegovoj strani.

Poraženi igrači u finalnu kvalifikacija mogu biti lucky loseri u slučaju da se nek povrijedi ili otkaže turnir iz glavnog žrijeba.

Džumhur je u Umag došao kao 169. teniser svijeta.

Više od dva mjeseca Damir ne može da ulovi pravi ritam iako je početak sezone obećavao gdje je igrao i četvrtinu finala ATP turnira u Banja Luci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti