Damir Džumhur odigrao jedan poen, pa predao meč

Neobična situacija

Damir Džumhur odigrao jedan poen, pa predao meč

Eldar Ganibegović

Najbolji bh. teniser Damir Džumur upisao je još jedan poraz, ali ovaj put na zaista neobičan i nevjerovatan način - predao je nakon samo jednog odigranog poena.

Kvalifikacioni meč za ATP turnir u Bastadu (Švedska) završio je odmah nakon što je počeo, nakon samo jednog odigranog poena.

Sastali su se Damir Džumhur i austrijski teniser Filip Mišolić, a Sarajlija je odmah predao meč. 

Džumhur je servirao, protivnik je vratio loptu i osvojio poen, dok naš teniser nije ni pokušao da odigra.

Došao je do mreže, pružio ruku današnjem protivniku i predao meč, a razlog ovakve predaje za sada nije poznat.

Ranije je u kvalifikacijama za isti turnir Damir Džumhur pobijedio Talijana Francesca Maestrellija 6:4, 2:6, 7:6 (5) poslije gotovo tri sata igre.

Oglasi

Prije te pobjede Damir Džumhur je imao katastrofalan niz od sedam vezanih poraza na sedam različitih turnira.

Počelo je sve 18. maja na Challangeru u Tunisu gdje je u četvrtini finala bio bolji De Jong sa 2:1 po setovima. Taj poraz kao da je poremetio Džumhura i nastavio je užasan niz.

U prvom kolu kvalifikacija za drugi Grand slam sezone Roland Garros izgubio je od hrvatskog tenisera Goje sa 2:1, meč je odigran 22. maja. Početkom juna, tačnije 5.6. poražen je u prvom kolu Challenger turnira u Njemačkoj od Skatova sa 2:0.

Sedmicu kasnije u prvom kolu Challengera u Bratislavi bolji je bio Neumayer sa 2:1, a onda 19.6. na Challengeru u Poznanu bolji je bio Kolar sa 2:0.

Veoma loš juni mjesec Džumhur je okončao porazom u prvom kolu kvalifikacija za treći Grand slam turnir sezone Wimbledon 26.6, bolji je bio portugalski teniser Ferreira Silva sa 2:0.

Ni julu nije krenuo dobro. Džumhur je napravio pauzu od dvije sedmice, a 10. jula odigrao meč prvog kola na Challenger u austrijskom Salzburu, poražen je od Ymera sa 2:0.

Damir nije loše otvorio godinu, stigao je i od završnica nekoliko Challenger turnira, igrao je četvrtinu finala ATP turnia u Banja Luci i to je obećavalo dobru godinu, a onda sredinom godine totalni krah.

Top Komentari

Chelsea1
Ovaj je samo za Cirkusa
0 0
Chupy
Zaradio 800 eura u prvom mecu i valja ici potrositi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi