Džumhur u lošoj formi: Sedam vezanih poraza na sedam različitih turnira
FOTO: Guliverimage

Ljeto za zaborav

Džumhur u lošoj formi: Sedam vezanih poraza na sedam različitih turnira

Haris Zilić

Sredina kalendarske godine jako je bitna za tenisere. U igru su dva Grand slama i nekoliko prestižnih turnira. Upravo je ljetni period godine i prekretnica za mnoge igrače.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ima katastrofalan niz u posljednja dva mjeseca.

Džumhur je na sedam različitih turnira upisao sedam poraza, a čak na šest turnira je zaustavljen odmah u prvom kolu.

Počelo je sve 18. maja na Challangeru u Tunisu gdje je u četvrtini finala bio bolji De Jong sa 2:1 po setovima. Taj poraz kao da je poremetio Džumhura i nastavio je užasan niz.

U prvom kolu kvalifikacija za drugi Grand slam sezone Roland Garros izgubio je od hrvatskog tenisera Goje sa 2:1, meč je odigran 22. maja. Početkom juna, tačnije 5.6. poražen je u prvom kolu Challenger turnira u Njemačkoj od Skatova sa 2:0.

Oglasi

Sedmicu kasnije u prvom kolu Challengera u Bratislavi bolji je bio Neumayer sa 2:1, a onda 19.6. na Challengeru u Poznanu bolji je bio Kolar sa 2:0.

Veoma loš juni mjesec Džumhur je okončao porazom u prvom kolu kvalifikacija za treći Grand slam turnir sezone Wimbledon 26.6, bolji je bio portugalski teniser Ferreira Silva sa 2:0.

Ni julu nije krenuo dobro. Džumhur je napravio pauzu od dvije sedmice, a 10. jula odigrao meč prvog kola na Challenger u austrijskom Salzburu, poražen je od Ymera sa 2:0.

Damir nije loše otvorio godinu, stigao je i od završnica nekoliko Challenger turnira, igrao je četvrtinu finala ATP turnia u Banja Luci i to je obećavalo dobru godinu, a onda sredinom godine totalni krah.

Nadamo se da će se Džumhur što prije trznuti i odigrati dobar turnir koji bi bio i dobar za samopouzdanje u drugom dijelu sezone.

Inače Džumhur je trenutno 165. teniser svijeta i da je odigrao barem nekoliko dobrih turnira ovo ljeto mogao se približiti povratku u TOP 100.

Top Komentari

BigBosnianBoss
Na osnovu čega je ovaj još uvijek teniser
0 0
user1676286668
Ja njega znam po lošoj formi kad je bio u dobroj formi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi