Damir Džumhur se plasirao u finale kvalifikacija turnira u Rimu

Prekinuo lošu seriju

Damir Džumhur se plasirao u finale kvalifikacija turnira u Rimu

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovači teniser Damir Džumhur plasirao se u finale kvalifikacija ATP turnira u Rimu.

Džumhur je danas u kvalifikacijama igrao protiv japanskog tenisera Taru Daniela kojeg je savladao sa 2:0 i tako konačno uspio da dođe do pobjede i prekine loš niz.

Bh. teniser je za sat vremena uspio da završi posao protiv Daniela koji je inače 107. teniser svijeta. Džumhur je prvi set igrao fantastično i "pomeo" je Daniela sa 6:0.

U nastavku meča japanski teniser je pružio nešto bolji otpor Džumhuru, ali se nije uspio spasiti. Uspio je osvojiti samo tri gema, te je drugi set pripao Damiru sa 6:0.

U finalnom dijelu kvalifikacija ATP turnira u Rimu Džumhur će igrati protiv još jednog Japanca, a ovaj put riječ je o Yoshihitu Nishioki. Meč je na rasporedu sutra od 11 sati.

ATP turnir u Rimu, kvalifikacije:

Džumhur - Daniel 2:0 (6:0, 6:3)

Top Komentari

Nany
Ja mislio u finale Rima ,a ono kvalifikacije. To mu je sada najveći domet. Odmah sutra gubi od Nišijoke. Je..la mu je ona starleta (srpkinja) znanje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi