Džumhur izgubio u prvom kolu kvalifikacija Mastersa u Madridu

Poraz od 2:1 u setovima

Džumhur izgubio u prvom kolu kvalifikacija Mastersa u Madridu

Admin Čaušević

Damir Džumhur je svoj nastup na Mastersu u Madridu okončao u kvalifikacijama porazom od Guida Andreaozzija s 2:1 u setovima. 

Naš najbolji teniser je poslije dvije godine morao igrati kvalifikacije nekog od turnira iz ATP 1000 serije, a prvi set nije počeo najbolje.

Već u prvom gameu Andreazzi je napravio brejk, a isto je uradio i u devetom gameu za 6:3 i vodstvo od 1:0.

Džumhur je odigrao sjajan drugi set. Čak tri puta je oduzeo servis svom protivniku. Taj set dobio je sa 6:1 te izjednačenje na 1:1.

Dobro je Sarajlija počeo i odlučujući set. U drugom gameu je napravio break za 2:0 u gameovima, ali je Andreaozzi već u narednom napravio rebreak. U sedmom i devetom gameu Argentinac je oduzeo servise Džumhuru za 6:3 te trijumf od 2:1 u setovima.

Top Komentari

MirzaBarucic
Hahahaha, šlogirana glava ne zna za pobjedu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi