Odlične vijesti za bh. tenis - Damir Džumhur se vratio na teren

Nakon zdravstvenih problema

Odlične vijesti za bh. tenis - Damir Džumhur se vratio na teren

E. Ganibegović

Nakon više od dva mjeseca pauze, na teren se vratio najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

U prvom kolu Challengera u švicarskom Zugu Sarajlija je poražen od Argentinca Santiago Fa Rodriguez Taverne s 2:0, po setovima 6:2 i 6:2.

Očekivan je ovo poraz za Sarajliju koji tek treba da se vrati u pravu formu i prava i radosna vijest je zapravo da se vratio na teren.

Podsjetimo, Džumhur je imao velikih problema u maju mjesecu. 

On je na Roland Garrosu izgubio od Fernanda Verdasca u kvalifikacijama, ubrzo je osjetio jaku bol u stomaku, a kasnije će se ispostaviti da je riječ o akutnom pankreatitisu, odnosno upali gušterače.

"Osjećam da ću mnogo više cijeniti život, mnogo više sve mogućnosti, više uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica! Moj sin, moja žena i svi koji me bezuslovno vole", napisao je na Instagramu, između ostalog, tada Damir Džumhur.

ATP Challenger, Zug:

Rodriguez Taverna - Damir Džumhur 2:0 (6:2, 6:2)

Top Komentari

plemic
mani se ti reketa, čuvaj sponzorušu i ninaj malog luku.
3 2
Krosteutegurovic
Bolje da nije ni vraćao, mogao je fino iskoristiti te zdravstvene problene i lagano se oprostiti od tenisa, a to da se očekuje njegova prava forma je pod upitnikom, on je pravu formu izgubio davno i nema tu povratka više.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi