Iza Damira Džumhura je najteža sedmica: "Mnogo više ću cijeniti život, tenis sada nije bitan"

Završio u bolnici s bolovima u stomaku

Iza Damira Džumhura je najteža sedmica: "Mnogo više ću cijeniti život, tenis sada nije bitan"

E. Škorić

Najbolji teniser BiH, Damir Džumhur, javio se iz bolnice gdje još uvijek leži nakon "najteže sedmice u životu".

Damir je na Roland Garrosu izgubio od Fernanda Verdasca u kvalifikacijama, no ubrzo je osjetio jaku bol u stomaku, a kasnije će se ispostaviti da je riječ o akutnom pankreatitisu, odnosno upali gušterače.

"Samo sam htio podijeliti sa svima vama da mi je prošla sedmica vjerovatno bila jedan od najtežih perioda. Poslije mog meča u Parizu na Roland Garrosu odjednom sam osjetio jak bol u stomaku. Javio sam se ljekaru i odmah sam hospitaliziran u bolnici. Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače). Na skali od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se desilo samo tri dana pre mog 30. rođendana, pa sam od tada na intenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu pa nastavio u Beogradu. Imao sam najveće bolove u životu i nisam ni pomislio da to mogu doživjeti, pogotovo zato što je to jednostavno došlo niotkuda zdravom sportisti kakav sam ja", saopštio je Džumhur, dodavši

"Biću u bolnici još dvije sedmice jer oporavak od ovoga nije lak i treba vremena. Na kraju sam sretan što sam živ i što mi nije potrebna operacija. Osjećam da ću mnogo više cijeniti život, mnogo više sve mogućnosti, više uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica! Moj sin, moja žena i svi koji me bezuslovno vole. Drago mi je da se već osjećam bolje i da vidim napredak. Doktori koji su se brinuli o meni uradili su najbolji mogući posao da me spase i ojačaju. Hvala njima, zahvaljujući podršci mojih prijatelja, podršci moje porodice a posebno moje supruge @barbara__segetin koja je učinila sve što je bilo moguće da dobijem najbolju njegu, i naravno mislima na mog sina da ću ponovo biti zdrav. Što se tenisa tiče, trenutno ne razmišljam. Definitivno mi nije na pameti, ali znam da ću uzeti malo slobodnog vremena da se oporavim i da ga provedem sa dragima. Hvala svima na bezuslovnoj podršci".

Damir je posljednji meč imao prioje sedam dana u Parizu protiv Verdasca, ali to je sada naravno najmanje važno i svi želimo Damiru što brži i bolji oporavak.

Top Komentari

Thierry.Henry
Brz oporavak i da Ako Bog da ozdravis.. Tebi tenis odavno nije bitan,bar sudeci Po tvojim igrama...a i daleko Si od nekog pravog sportiste U zadnje vrijeme
5 2
Chesa
Samo zdravlje - sve ostalo tu i tamo.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi