Damir za nekoliko sati protiv Millmana za vjerovatni susret protiv Nadala
Sve upućuje na to da Damir ima dobre šanse za 3. krug

Bh teniser nastavlja svoj put u Melburnu

Damir za nekoliko sati protiv Millmana za vjerovatni susret protiv Nadala

Još jedna besana noć je pred ljubiteljima tenisa jer se nastavlja Australian Open mečevima 2. kola. 

Zahvaljujući Damiru Džumhuru i Bosna i Hercegovina će imati svog predstavnika u ovoj fazi takmičenja, a Damir će igrati protiv domaćeg tenisera Johna Millmana.

Na prvi pogled, rekli bismo da Damir ne bi trebao imati velikih problema, ali ako uzmemo u obzir da je Millman u prethodinoj rundi pobijedio Bornu Čorića - eto problema.

Millman je trenutno na dalekom 122. mjestu ATP liste i kao takav trebao bi biti relativno lagan plijev za Damira koji je 30. na ATP listi, a u Melburnu je 28. nositelj. Ipak, kladionice su na strani Millmana koji je na početku sezone odigrao nekoliko dobrih mečeva, a osim toga igrat će pred domaćom publikom.

Millman je godinu počeo u Brisbaneu gdje je pošteno namučio sjajnog Grigora Dimitrova, ali se na kraju morao pomiriti sa porazom od 2:1 u setovima. Ipak, potvrda dobrog početka sezone je stigla kada je bez ikakvih problema porazio Bornu Čorića sa 3:0 u setovima što je svakakako bilo iznenađenje za ljubitelje tenisa.

Damir je do sada odigrao jedan meč protiv Milmana i pobijedio ga je bez problema sa 2:0 u Shenzhenu. Dakle, sve upućuje da Damir ima velike šanse za drugu rundu, a ako se to i desi, tamo će ga vjerovatno čekati prvi reket svijeta Rafael Nadal koji također igra večeras meč 2. kola i to protiv Leonardo Mayera.

Susret između Džumhura i Millmana planiran je za 5.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi