Džumhur: Tek kod brejka u trećem setu sam počeo da pronalazim svoju igru

Damir nakon pobjede nad Lorenzijem

Džumhur: Tek kod brejka u trećem setu sam počeo da pronalazim svoju igru

Edmir Škorić, foto: EPA

Damir Džumhur je danas nakon velike borbe u pet setova pobijedio Pabla Lorenzija.

Iskusni Italijan poveo je 2:0 u setovima, ali je Damir stigao do preokreta i na kraju plasmana u drugo kolo Australian Opena.

"Zaista teška i bitna pobjeda. Četiri-pet dana prije meča jednostavno nisam imao treninga, nisam imao igre, ni trčanja, sve je bilo na tome da prođe povreda. Noga je izdržala skoro četiri sata igre, ali nisam imao dovoljno treninga. Ušao sam u meč sa puno nesigurnosti i puno nervoze, sa malo samopouzdanja, pa i sami uslovi... Lorenzi je bio veliki borac, ta dva seta su prebrzo prošla za mene. Bez obzira na sve, borio sam se i uspio sam da napravim brejk u trećem setu i tu sam pronalazio igru", kazao je Džumhur, dodavši:

"Zaslužio sam pobjedu nakon velikog preokreta. Zaista bih želio da se zahvalim svima koji su dans došli. Bilo je lijepo igrati u ovakvim uslovima, drago mi je što sam pobijedio i zbog tih ljudi koji su došli da me podrže danas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi