Veliki preokret Džumhura u maratonu protiv Lorenzija

Australian Open

Veliki preokret Džumhura u maratonu protiv Lorenzija

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur velikim je preokretom stigao do pobjede nad Paolom Lorenzijem na startu Australian Opena.

Pravi maraton viđen je u duelu Lorenzija i Džumhura u prvom kolu Australian Opena, skoro četiri sata borbe, na kraju velika pobjeda našeg asa.

Obojica su sigurno otvorila meč, ali je Lorenzi uspio u šestom gemu doći prvi do brejka, pa je set dobio sa 6:3.

Loše Damir otvara drugi set, Italijan sa brejkom stiže do 2:0, na kraju je još jednim brejkom set osvojio sa 6:2 i činilo se da nema spasa za našeg tenisera.

Međutim, najbolji bh. teniser se budi na vrijeme, mada je i u trećem setu plesao po tankoj žici. Ušlo se u taj-brejk, Damir je poveo 4:1, ali je Lorenzi uspio da se vrati na 5:4, no na sreću nije osvojio set i završio meč.

U četvrtom setu čak četiri brejka, Damir ih je napravio čak tri sa 6:2 je uzeo set za izjednačenje. U odlučujućem setu je bilo također dosta uzbuđenja.

Bez brejka u prvih osam gemova, Damir je potom stigao do brejk prilike u devetom gemu i iskoristio prvu, pa je odservirao za važnu pobjedu i plasman u drugo kolo.

Pobjednik duela Millman - Ćorić bit će naredni Damirov rival na AO.

Australian Open, 1. kolo:
Lorenzi - Džumhur 2:3 (6:3, 6:2, 6:7, 2:6, 4:6)

Top Komentari

SEIKO
Seljačina, pun je konjskih mušica.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti