Damirovoj seriji u Kini došao kraj: Mannarino prejak za bh. tenisera

Ništa od polufinala za Džumhura

Damirovoj seriji u Kini došao kraj: Mannarino prejak za bh. tenisera

E. Škorić

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur stao je bez polufinala ATP turnira u Zhuhaiju (Kina).

Džumhur je, računajući kvalifikacije, imao niz od četiri pobjede na turniru u Kini, ali 61. igrač svijeta Adrian Mannarino bio je prejak za bh. tenisera.

Prvi set je bio pravi debakl za Džumhura, pošto je Mannarino poveo s 5:0 i Damir je stigao tek do jednog utješnog gema.

U drugom setu daleko bolje izdanje bh. tenisera, koji uspijeva da dođe do prvog brejka u četvrtom gemu, ali već u narednom gemu Francuz uzvraća i dolazi od 3:3.

Pri rezultatu 4:4 Damir je servirao, ali je Mannarino uspio da napravi brejk, a onda i da sigurno odradi servis gem za plasman u polufinale.

Mannarina čeka duel s Ramosom, koi e u dva seta ranije ovog dana pobijedio Gaela Monfilsa. Bilo je 7:5, 6:4 za Francuza. Preostala dva četvrfinalna para na programu su danas - Seppi igra protiv Bautiste, a De Minaur sa Čilićem.

Top Komentari

adnan78
Bilo je 7:5,:6:4 za Španca i De Minaur igra sa Ćorićem..
2 0
Ninoox
Damire idi saha igraj, imat ces vise uspijeha haha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi