"Nikada nisam vidjela ništa slično": U finalu teniserka koja ima neobičan ritual između gemova

Danielle Collins

"Nikada nisam vidjela ništa slično": U finalu teniserka koja ima neobičan ritual između gemova

E. Škorić

Dvadesetdevetogodišnja teniserka Danielle Collins plasirala se u finale Grand Slam turnira u Australiji nakon što je sa 6:4, 6:1 pobijedila Poljakinju Igu Swiatek.

Američka teniserka igrat će svoje prvo Grand Slam finale, a poznata je po neobičnom ritualu i navici koju ima u pauzama između gemova.

"Nikad nisam vidjela ništa slično otkad gledam tenis. Danielle ima osjećaj da je svaki prekid može izbaciti iz ritma, pa je odlučila stajati dok druge teniserke sjede između gemova. To pokazuje da ima vrlo intenzivan pristup turniru", rekla je bivša igračica Barbara Schett za Eurosport.

Bivši igrač Tim Henman također je rekao da je iznenađen: "Nisam vidio ništa slično".

Danielle Collins je oduševljena što će igrati finale, a za Grand Slam titulu borit će se sa svjetskim brojem jedan, Britankom Ashleigh Barty, koja još uvijek nije izgubila nijedan set.

"Nevjerojatno je biti u ovoj fazi, posebno s obzirom na zdravstvene probleme koje sam imala. Zahvalna sam i ne mogu biti sretnija".

Što se Collins tiče, ona je osvojila dvije WTA titule u karijeri - u Palermu u julu 2021. godine i na tvrdoj podlozi u San Joseu u avgustu 2021. godine. Australian Open je otvorila kao 30. igračica svijeta, no nakon što se finale završi, bez obzira na ishod, bit će na poziciji broj 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi