Daniil Medvedev izazvao skandal u Parizu: Odbio igrati, pa pokazao ko je na izlasku s terena

Nevjerovatne scene

Daniil Medvedev izazvao skandal u Parizu: Odbio igrati, pa pokazao ko je na izlasku s terena

Midhat Šljivak

Ruski teniser Daniil Medvedev oprostio se od ATP Mastersa u Parizu. On je poražen s 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 7:6), a tokom ovog meča desio se niz skandala. Rus je odbio igrati jer mu je publika smetala na servisu, a nakon što je izgubio meč pokazao im je srednji prst po izlasku s terena.

Daniil Medvedev se oprostio od Mastersa u Parizu. Rus je iznenađujuće poražen od Grigora Dimitrova s 2:1 u setovima uz skandalozno ponašanje, kako publike, tako i ovog tenisera.

Medvedev je tokom drugog seta u jednom trenutku odbio igrati jer mu je publika smetala na servisu. Sjeo je na klupu i saopštio je sudiji da više neće igrati. Ipak, nakon kraćeg razgovora nastavio je uz riječi:

"Ne žele da igram, pa neću ni igrati. Ako još neko progovori, više neću igrati", poručio je Medvedev.

Oglasi

Na kraju je Rus meč izgubio, a publici se osvetio na svoj način. Izlazeći s terena pokazao je srednji prst, a to je učinio na poprilično skriven način.

Tokom press konferencije ironično je poručio da im nije pokazao srednji prst.

"Srednji prst? Ne. Provjeravao sam nokte. Zašto bih pokazivao srednji prst predivnoj pariškoj publici?", rekao je Daniil Medvedev.

Jasno je svakako da je Medvedev pokazao 'srednjak'. Kamere su ga uhvatile i iz drugog ugla, pa treba očekivati da ga ATP kazni nakon ovog poteza.

Naravno, ni publiku ne treba opravdavati jer su konstantno ometali ruskog tenisera, no njegovo ponašanje je ono što ostaje upamćeno.

Top Komentari

Joe17
Svaka mu cast, ovaj Daniil je uvijek fer igrac, a francuzi-nijemci-ameri najvece peeeeecke na planeti uz ukraince naravno i izraelce...!
1 4
Ecosport
Hahahahahaha dobar dobbar. I treba ovim fašistima iz Francuske ovako pokazivati.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti