Niko mu ništa ne može: Novak Đoković za knjige historije!
(AP Photo/Charles Krupa)

Nole osvojio US Open

Niko mu ništa ne može: Novak Đoković za knjige historije!

Midhat Šljivak

Novak Đoković osvajač je US Opena. Do četvrtog naslova u New Yorku i 24. Grand Slama u karijeri čime se izjednačio s Margaret Court srpski teniser je došao pobjedom nad Daniilom Medvedevom s 3:0, po setovima 6:3, 7:6 i 6:3.

Novak Đoković je u New Yorku došao do 24. Grand Slam naslova karijere i četvrte na US Openu. Rus Daniil Medvedev mu nije mogao ništa, iako Đoković nije igrao svoj najbolji tenis.

Novak odlično otvara meč. Već u drugom gemu pravi break, svoj servis je bez problema držao i Medvedev je u prvom setu izgledao potpuno nemoćno.

Imao je Đoković dvije set lopte i u osmom gemu. Nekako se ruski teniser izvukao, ali već u narednom gemu na svoju servu Nole lagano dolazi do osvajanja prvog seta sa 6:3.

Oglasi

Medvedeva je u drugom setu mnogo bolje služio servis. Nije pružao previše prilike Novaku za napad, a prva šansa se ukazala u sedmom gemu, no Rus to spašava i osvaja gem

Prve probleme na servisu srpski teniser je imao u narednom gemu. Po prvi put ruski igrač dolazi do break prilike, no Novak se na sjajan način izvlači i nekako uzima gem za 4:4.

Vidljivo je bilo da je Medvedev našao ritam. Igrao je zaista odlično i iskoristio je činjenicu da Novak ima očajan procenat prvog servisa i došao je do set lopte.

Mučio se Đoković u tim trenucima, no Medvedev njegovu veoma skromnu igru kao da nije znao iskoristiti, pa je drugi set otišao u tie-break.

Oglasi

Nudio se Novak konstantno Medvedevu. Nije nikako izgledao dobro u pojedinim trenucima, no Srbin je doktor za tie-break. Najbolji je bio kada je najviše trebalo, uzima tie-break (7-5) i drugi set (7:6) za ogromnih 2:0.

Rus pred početak trećeg seta uzima medicinski time out. Imao je problema s ramenom, ali ni to mu nije pomoglo da se vrati u meč.

Đoković je krenuo odlično u trećem setu. Oduzeo je servis Medvedevu već u četvrtom gemu, no ovog puta ga nije potvrdio. Medvedev konačno koristi priliku za break i vraća se u igru.

Radost mu je trajala samo do narednog gema kojeg ruski teniser odigrava katastrofalno. Pružio je šansu Novaku, ovaj je to iskoristio i ponovo mu je uzeo servis, a gem je okončan dvostrukom servis greškom.

Oglasi

Tu je Medvedevu bio kraj. Đoković je završio posao u ovom meču, uzeo je treći set sa 6:3 i osvojio je US Open.

Ovim trijumfom Nole je došao do 24. Grand Slama u karijeri. Izjednačio se s Margaret Court i već u Australiji će imati šansu da dođe sam na vrh teniske historije.

US Open, finale:

Đoković - Medvedev 3:0 (6:3, 7:6, 6:3)

Top Komentari

zure28
Najbolji ikada.
6 2
Ecosport
Definitivno najbolji svih vremena. Bio je u maloj krizi večeras u drugom setu, ali je to predvladao i dobio taj užasno važan set. Treći je odradio na iskustvo i to je to. Strašan. Svaka mu čast.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti