Danil Medvedev prvi finalista US Opena
Sjajni Rus prvi je finalista ovogodišnjeg izdanja US Opena

Fantastični Rus s lakoćom riješio i Dimitrova

Danil Medvedev prvi finalista US Opena

Danil Medvedev prvi je finalista ovogodišnjeg izdanja posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena. 

Medvedev je u prvom polufinalnom meču bio bolji od bugarskog tenisača Grigora Dimitrova s uvjerljivih 3:0 po setovima (7:6, 6:4, 6:3).

Dimitrov je bio ravnopravan Rusu jedino u prvom setu koji je Bugarin otvorio breakom i ranim vodstvom od 2:0 koje nije uspio zadržati. Na kraju se otišlo u tie break u kojem s tijesnih 7:5 slavi ruski igrač.

Nakon toga, iako je Dimitrov imao bljeskova i perioda dobre igre, sve je prošlo u znaku ruskog tenisača. Iako je i drugi set Medvedev otvorio izgubljenim servisom brzo se pribrao te uz dva breaka riješio treći set sa 6:4 u svoju korist.

Govor tijela Dimitrova u trećem setu ostavljao je jedinu dilemu s kojim rezultatom će Medvedev dobiti ovaj period igre a na kraju je bilo 6:3 za Rusa koji opet po običaju nije pretjerano slavio svoj trijumf. Način na koji ovaj momak igra otkad se ATP serija preselila na američko tlo uključujući turnire u Washingtonu i Cincinattiju je nevjerojatan i Medvedev je igrač koji će sigurno imati svoje šanse u finalu bez obzira protiv koga igrao.

Danil Medvedev - Grigor Dimitrov 3:0 (7:6, 6:4, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi