Medvedev preko Wawrinke u polufinale US Opena
Danil Medvedev nastavlja sa sjajnim nastupima na američkom tlu

Mladi Rus se borio i s ozljedom i s publikom

Medvedev preko Wawrinke u polufinale US Opena

Mladi ruski tenisač Danil Medvedev nastavlja sa sjajnim nastupima. Večeras je u sjajnoj izvedbi u četvrtfinalu US Opena nadigrao Stana Wawrinku s 3:1 u setovima i plasirao se u svoj prvi Grand Slam polufinale. 

Prvi set je na dramatičan način pripao Rusu koji je pri rezultatu servirao za set ali je prije toga tražio medicinski time out i bedreni mišić mu je bandažiran pa se Medvedev počeo kretati malo sporije po terenu. 

Ipak, nakon što je Wawrinka prvi došao do set lopti Rus se izvadio dobrim servisima a kasnije je i u tie breaku spasio jednu set loptu Švicarca i došao do seta. U drugom setu jedan break je bio dovoljan Medvedevu unatoč tome što je ozljeda vidno utjecala na njegove kretnje.

Protiv njega je bila i publika koja mu nije oprostila srednji prst upućen u prethodnom meču protiv Nijemca Kopeflera. Švicarac je zaigrao bolje u 3. setu koji je nakon velike borbe pripao njemu rezultatom 6:3 a onda se njegova igra u trenutcima kada su svi očekivali preokret, potpuno raspala te je Medvedev četvrti set riješio u svoju korist rezultatom 6:1. 

S ozlijeđenim bedrom, protiv publike i protiv Wawrinke mladi Danil Medvedev još je jednom potvrdio visoku klasu te je ukoliko sanira ovu ozljedu iistaknuo kandidaturu i za osvajanje ovog turnira unatoč sjajnim igračima koji su još uvijek ostali u ždrijebu.

Danil Medvedev - Stan Wawrinka 3:1 (7:6, 6:3, 3:6, &:1)

Top Komentari

Svojprisebi
U inat svima da osvojis taj trofej gamad americka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi