Del Potro lako protiv Rubleva, kraj za Carrena-Bustu

ATP Šangaj

Del Potro lako protiv Rubleva, kraj za Carrena-Bustu

Završena su tri meča 1/16 finala ATP turnira u Šangaju, kao i posljednji mečevi 1/32 finala.

Del Potro je prilično lako sa 2:0 u setovima savladao Rubleva i plasirao se u osminu finala. Argentinac je u prvom setu slavio sa 6:3, a u drugom sa 6:4 i tako zakazao duel sa boljim iz meča Zverev - Bedene.

U okršaju dvojice španskih tenisera, Carreno-Busta je pomalo iznenađujuće izgubio od Alberta Ramosa sa 2:0 a u oba seta je bilo 7:5. Plasman u osminu finala izborio je i Fognini, koji je sa 2:0 bio bolji od Pouillea (7:6, 6:3).

Od ostalih mečeva vrijedi istaći pobjedu Querreyja nad Sugitom 2:0, Andersona nad Mannarinom (2:0), Isnera nad Lajovićem (2:1)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi