Del Potro: Novak je veliki čovjek

Argentinski teniser nakon velike senzacije

Del Potro: Novak je veliki čovjek

Novak Đoković ponovo nije uspio u namjeri da dođe do najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama. 

Prvi reket svijeta zaustavljen je već u prvoj rundi takmičenja, a bolji od njega bio je Argentinac Juan Martin del Potro koji je slavio u dva seta (7:6, 7:6).

Del Potru je ovo druga pobjeda nad Đokovićem na Olimpijadi. Prvi trijumf zabilježio je prije četiri godine u Londonu, kada je slavio u borbi za treće mjesto.

"Nisam očekivao da ću pobijediti, ali sam odigrao nevjerovatan tenis i na kraju iznenadio sve. Udarci su me služili, a usput je bila i sjajna atmosfera na tribinama. Novak je veliki šampion i jako ga poštujem i cijenim njegove riječi koje mi je uputio nakon susreta. Ovo je zasigurno jedan od najvećih trijumfa u mojoj karijeri", izjavio je Argentinac nakon velike senzacije.

Spomenimo i to da će Del Potro u drugoj rundi takmičenja rekete ukrstiti sa Portugalcem Joao Sousom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi