Del Potro prošao još jednu prepreku

Izbacio i Joaoa Sousau

Del Potro prošao još jednu prepreku

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro prošao je u osminu finala Olimpijskih igara nakon današnje pobjede protiv Portugalca Joaoa Sousae sa 2:1 u setovima.

Nakon pobjede protiv Novaka Đokovića u prvom kolu, Del Potro je u ovaj meč ušao kao favorit i tu ulogu je opravdao u prvom setu. Napravio je dva i pretrpio jedan brejk te slavio sa 6:3.

Ipak, Sousa je sjajno odigrao drugi set i sa dva napravljena brejka u četvrtom i šestom gemu uspio je da slomi otpor Del Potra i slavi sa 6:1.

Odlučujući set je donio ponovo nešto bolju igru Argentinca. Vidjeli smo samo jedan brejk u ovom periodu igre i to baš napravljena od strane Del Potra koji je na kraju slavio sa 6:3 i plasirao se dalje.

U osmini finala će igrati protiv Japanca Daniela koji je nešto ranije slavio protiv Edmunda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi