Del Potro se razišao s trenerom

Kraj saradnje

Del Potro se razišao s trenerom

Nekadašnji šampion US Opena Juan Martin del Potro potvrdio je rastanak s trenerom Sebastianom Prietom. 

Prieto je bio glavni trener popularnog Delpa od ljeta 2017. godine i uspio je da ga vrati u sami vrh svjetskog tenisa jer je Argentinac s njim osvojio Indian Wells početkom 2018. godine a poslije toga igrao je i svoje drugo finale otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država.

Del Potro nije u akciji još od prošlog ljeta zbog nove teške povrede i za sada nije poznat datum povratka kao i da li će ga uopšte biti jer ni penzija u njegovom slučaju nije isključena.

Trenutno 120. teniser svijeta objavio je preko Twittera kako će njegov dosadašnji trener u nastavku karijere sarađivati sa Juanom Londerom.

"Želim s vama podijeliti vijest da sam se dogovorio sa Sebastianom Prietom da se naša saradnja završi. On sada može raditi sa Juanom Londerom, dok ću ja nastaviti s periodom rehabilitacije", poručio je Delpo.

"Vrlo sam zahvalan Piperu za sve ove godine koje smo proveli skupa. On je sjajan trener a čak još bolja osoba. Sve najbolje!", dodao je Argentinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi